Corrent amb el cor sincer: sense parar per família d'Hetauda

viernes, 2 de enero de 2015

Córrer, esport barat? (I)

Bona entrada d'any!

Una frase que hem repetit moltes vegades darrerament, i que m'agrada més perquè ens hauríem de desitjar el millor més sovint, no perquè el dia d'avui sigui diferent al d'unes hores abans. Ara bé, el canviar de xifra ens fa ser més conscients del que hem fet o deixat de fer. I això ens duu immediatament a una de les més habituals (inútils?) accions en el mes de gener: la llista de propòsits per 2015!

Potser una d'aquestes sigui la de començar a córrer (o segurament no, que els corredors ens creiem el melic del món!), enganxar a algú proper a aquest món o simplement posar-nos reptes en els següents mesos. Benvingut al rei dels esports exteriors! Ens calçarem i conquerirem els carrers, camins i pistes que duen fins a casa nostra com si de Rocky a Filadelfia es tractés (o almenys així ens veiem!).

-I tot sense parar, quin paio!-

Sigui com sigui, és cert que el córrer (m'agrada més que running, ja em perdonareu!) és un esport ben senzill, sols ens calen ganes de combinar horaris, no tenir por a matinar o a la foscor, al fred ni a la calor... Per posar-nos unes bambes i disfrutar del gimnàs més gran que tenim. Que al cap i a la fi és tot arreu (bé, millor abstingueu-vos de fer-ho per mercats, carrers en festa major, Portal de l'Àngel en plenes rebaixes...).

Així que, a priori, corredor novell aquesta és una manera de posar-se en forma ben barata (com veies abans et requerirà més aviat ganes i constància, però quin propòsit no ho necessita?) i atractiva (coneixo més racons de la gran Barcelona per fer-los amb les esportives a les cames que no pas per altra cosa!). Ara bé, el corredor experimentat, ja sap bé que això no va així. Sols el calçat, l'únic realment imprescindible (o no!, em diren els minimalistes) ja ens posa la primera barrera, les bambes (les marques) estimen la teva butxaca!

-Amor a primera vista?-

Corredor novell, no desisteixis encara! Si segueixes en aquestes línies també t'he de dir que hi ha bon material a preus ajustats, però lo dolent és que quan caus en les xarxes... Se t'intenta treure tot el suc, ets un objecte de moda, et fan creure #TrendingTopic. I tu que fins aquell moment creies que per córrer no calia ni cronòmetre ni roba especial t'adones que ja no pots viure sense el teu cardio, gps, malles llargues, malles curtes, samarreta tèrmica, mitjons compressius, manguitos, paravent, passavent, guants, mitjons especials, col·làgen, vitamines... Tot totalment imprescindible com pots veure!

I el que està per venir com ens avancen a Blog maldito... I comences a fer curses, coneixes un grupet de persones amb qui surts a entrenar, arriba el #piquesano (si és que n'hi ha de sa), comences a buscar superar-te... Ai las, ara ja ets objecte també dels organitzadors de curses populars! I tu que creies que aquella carretera intransitable era el teu lloc d'entrenament preferent i per webs, paperassa i més descobreixes que hi fan gairebé una competició al mes! 


 
-"Pa lo bueno y pa lo malo"

Està clar però que això és plorar per plorar... Per què un altre món és possible? Com sempre la resposta és clara: I tant! Sempre que nosaltres volguem! Perquè en les nostres mans està decidir el que comprem o deixem de comprar, on correm o deixem de córrer... Per exemple, sense anar directament al tema "butxaca" en les nostres mans està el elegir curses realment solidàries o que sols es pengen el nom, com bé ens il·lustrava el mestre Pucurull.

Però corredor novell, tu no t'has de preocupar ara per això. Comença el teu propòsit, i no et preocupis si els principis son difícils. Ja se sap, tot té el seu procés, pocs tenim (de fet no la tenim) la genètica d'un Kipsang o un Bekele, així que no anirem a la velocitat de la llum. Però si molt més lluny del que et poguis imaginar. Corre pel que volguis, però corre perquè vols, no perquè et facin creure que et cal córrer.

-No hi ha millor filosofia...-

I corredor veterà, pensa quins seran els teus propers objectius. Malgrat que ja es veu que ho comences a ser, sols cal veure l'evolució de les inscripcions a les curses de més "alt standing". I és que malgrat que per les muntanyes i els carrers cada cop veus més corredores i corredors, les empreses veuen com moltes de les seves iniciatives estan tocant fons i molts ja no compren qualsevol cosa (sens dubte el controlar totes les despeses mensuals ens ha ajudat). Sincerament, això no em treu la son, si organitzes una cursa per fer el negoci, mou-te per oferir els millors serveis, benvinguda la competència! 

Menys m'agrada per aquelles que estan organitzades per voluntaris, comissions de festes, que li dediquen molt de temps i les millors ganes i a més no en volen treure cap benefici! Per mi les que et tracten millor i molt sovint també les més barates! També les que viuen més de l'orella a orella i no de la publicitat, així que intentarem dona'ls-hi una mica més d'altaveu... Us animo a que feu arribar les curses que mai us perdrieu o que creieu que son imprescindibles (cada corredor és un món, així que podem fer un fitxer enooorme)!

Properament els calendaris "asfalteros" i "muntanyeros" de curses econòmiques i amb encant per 2015!





No hay comentarios:

Publicar un comentario